Piemontský večer - 24. 10. 2014

Piemontský večer - 24. 10. 2014

Nechte se unést vůněmi a chutěmi jídel z nejzachovalejší italské kuchyně, jejíž recepty jsou staré stovky let. Ochutnejte to, co lahodilo již Caesarovi.
Srdečně zveme na příjemný degustační večer, jehož menu brzy prozradíme.

Piemont

- snad nejsvéráznější a nejkouzelnější místo v Itálii, dodnes v mezích možností chráněné před přívaly turistů, ponechávající si své osobité kouzlo.
Místní kuchyně patří v Itálii k těm nejzachovalejším, jídla z běžného jídelníčku jsou dvě stě i tři sta let stará.

Pocházejí odsud jedna z nejlepších vín na světě, výjimečné sýry, vzácné a magické lanýže, risotta nebo panna cotta.


Globální vliv a slávu si vysloužilo taktéž založení hnutí Slow Food, které se od roku svého vzniku - 1989 - těší ve světě stále větší přízni a jeho zásady jsme ochotně přijali za své i v Relax Centru.

Menu večera:

Amuse bouche

Lehký rukolový salátek zakáplý vinným octem, doplněný o filetované hrušky tažené ve vermutu, o sýr gorgonzola a slané tyčinky Grissini

Předkrm

Tartare di manzo

Tartar z mladého býčka s kapary a ančovičkami dle originální piemontské
receptury s jemným aroma lanýžového oleje, podávaný s topinkou

Polévka

Zuppa di cavalo canavesana

Kapustová polévka z Canavese s parmazánem a pečeným česnekem

 

Hlavní chod 1

Coniglio alla canavesana

Králík pečený na kořenové zelenině s brambory, provoněný čerstvou petrželí

Hlavní chod 2

Risotto alla piemontese

Červené piemontské rizoto z odrůdy rýže riso brillato, připravované na víně
Barolo, s kuřecím masem, tomaty a žampiony, sypané lupínky parmazánu

Dezert

Zabaglione

Jemný žloutkový krém vázaný vínem Marsala, gratinovaný s vinnými hrozny a
kaštanovým pyré

 

Cena večera: 430 Kč

 

Srdečně vás zveme a těšíme se.

 

Rezervujte se na recepci RCT na tel.: 558 988 250