Slow Food
Wikipedie, otevřená encyklopedie pod heslem Slow Food uvádí:
„Hnutí Slow Food založil Carlo Petrini v Itálii jako protiklad fast foodu. Cílem hnutí je naučit vážit si kultury stolu, chránit a vychutnávat místní produkty, které by mohly být odsouzeny k zániku na úkor mezinárodní standardizace potravinářských výrobků a rychle se rozvíjející „kultury” Fast Food. Hnutí prosazuje místní produkty, domácí odrůdy plodin a upozorňuje na dávno zapomenuté recepty.“
Hlásíme se k tomuto hnutí a naplňujeme jeho zásady návratem ke starým a pro zdraví cenným receptům, vlastní výrobou těstovin i knedlíků, využíváním regionálních surovin, které získáváme z místních farem a pěstíren. Jedna z prvních farem na hovězí maso v našem regionu je Ekofarma Domaslavice manželů Motičkových. Mezi firmy, kterým se dostalo ocenění "turistická oblast Beskydy-Valašsko", což zaručuje jejich punc kvality a výjimečnosti, patří další náš partner - dodavatel kvalitních bylinných čajů z Beskyd - Mamma Tea s ředitelkou Silvií Stachovou.