Arabský večer - 15. 5. v 18 h
Prožijte s námi další příjemný večer a seznamte se s uměním šéfkuchaře Lukáše Bulíčka. Potěšíte nejen své chuťové buňky, ale necháte se vtáhnout do kouzla přípravy arabských jídel.
Čím je charakteristická arabská kuchyně?
Převažující složkou všech pokrmů je zelenina. Veškerá námi dobře známá, ale i pro arábii specifická, jako například olivy, kapary, ibišek a baklažán. Další nepostradatelnou složkou jsou luštěniny, z nichž nejpoužívanější je cizrna. Ta je součástí arabských specialit pod názvy humus a faláfel.
Jídlu dodává specifckou chuť oblíbené koření šafrán, zátar či summak.
Kuskus, pita chleba či kebab patří k těm arabským pokrmům, které jsou již dobře známé v celé Evropě.
Umíte-li ocenit dobré jídlo, přijďte ochutnat.
Rezervace na recepci RCT (info - 558 988 250) nebo na on-line rezervačním systému:
http://relaxtrinec.my-voucher.cz/produkt/gurmansky-vecer/
Menu večera
Předkrm
Libanonský humus s pečeným česnekovým pita chlebem a lilkovými chipsy
Polévka
Marocká květáková polévka s mandlemi
Hlavní chod 1
Jemenské masové kuličky se zapečeným lilkem a cuketou v medovo-rajčatové omáčce s citrónovým kuskusem
Hlavní chod 2
Jehněčí biryani s ostrou tahini pastou, zázvorem a basmati rýží
Dezert
Sladké smažené kuličky ze sušeného mléka nakládané v sirupu s kardamonem
Cena
430 Kč